wienkcoachingtwente

Autisme

Gezinnen met een of meerdere kinderen met een autistisch spectrum stoornis (ASS) kunnen soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Zo’n situatie vraagt namelijk vaak om veel geduld en energie van de ouders en van de andere kinderen in het gezin. Genoeg aandacht voor alle kinderen, met of zonder autisme, is voor het hele gezin belangrijk.

Ondersteuning door WIENK

Veel ouders zeggen dat ze regelmatig tijd willen reserveren om ongestoord iets te doen met hun andere kind(eren), zodat het autisme niet te veel nadruk krijgt. Het is dan mogelijk om mij, Monique Wienk, in te schakelen.

 

Spelenderwijs leren

Ik neem je kind(eren) bijvoorbeeld een dagdeel mee om de rest van het gezin te ontlasten. Intussen kan ik je kind(eren) juist wat extra aandacht geven door leuke dingen met ze te ondernemen of te oefenen met lezen. Op die manier leer ik ze spelenderwijs omgaan met hun beperking en hun emoties. Ik leer ze opkomen voor zichzelf en geef ze ‘levenslessen’ mee op hun eigen niveau.

 

Vergoeding uit het PGB

Vaak is het mogelijk om deze tijd en ondersteuning te bekostigen uit een Persoons Gebonden Budget (PGB).

 

Meer weten?

Ik maak graag een afspraak om te kijken hoe ik jullie gezin kan ondersteunen. Neem gerust contact  met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik leer ze opkomen voor zichzelf en geef ze ‘levenslessen’ mee op hun eigen niveau.