wienkcoachingtwente

Hooggevoeligheid

Als je hooggevoelig (of hoogsensitief) bent, betekent dat kort door de bocht gezegd dat je relatief veel prikkels binnenlaat en dat je sneller last hebt van disharmonie. Het kan zijn dat je je dan niet meer goed kan concentreren of dat je vervelend gaat reageren. Belangrijk is dus om in balans te blijven en dat is best een uitdaging.

Geen last maar een kwaliteit

WIENK Coaching en Begeleiding helpt je om naar een oplossing te zoeken die bij jou past, zodat je goed om kan gaan met je hooggevoeligheid. Door het accepteren van je hooggevoeligheid kan je deze van een last ombuigen tot een kwaliteit. Het is onder andere belangrijk om goed te leren grenzen te stellen en een juiste balans te vinden tussen activiteit en rust.

Afspraak maken

Merk je dat je sensitieve kind vaak gespannen en snel prikkelbaar is? Ben je hooggevoelig en wil je leren om je beter te concentreren of anders te reageren als je last hebt van teveel prikkels? Maak dan een afspraak  om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Onderstaande oefening is eenvoudig en sluit mooi aan op de beleving van een kind:
Sluit heel even je ogen (dit kan op het toilet of zelfs bij het tandenpoetsen en kost dus eigenlijk geen extra tijd) en maak een beeld van jezelf. Zie jezelf staan en plaats een schild om je heen. Zelf stel ik me altijd voor dat ik in een ei kruip. Dit schild beschermt je tegen prikkels uit de buitenwereld. Geef het een aangename kleur (mijn ei is goud van kleur) en voel hoe rustig het is in je ei. Als je dan een beeld hebt gevormd van jezelf in een schild wat mooi is en rustig aanvoelt, zeg dan (hardop of in gedachten): Nu komen er alleen nog maar prikkels binnen die fijn voor me zijn. Alle vervelende dingen houdt het schild tegen. Ik zeg: het proberen waard toch?