wienkcoachingtwente

Leerbegeleiding

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met leren. Het is noodzakelijk om te leren hóe je moet leren, zodat je gemakkelijker en sneller informatie op kunt slaan en toe kunt passen. Het is een uitdaging om zoveel mogelijk zintuigen te gebruiken om te leren.

Inzicht in leervoorkeuren

Ik kan je helpen om te ontdekken welke manier van leren het beste bij jou past. We pakken bijvoorbeeld concentratieproblemen aan en ik help je om je huiswerk (beter) te plannen en organiseren.

Positieve effecten

Als je inzicht hebt in je eigen leervoorkeuren, heeft dat niet alleen een positieve werking op je resultaten, maar ook op je zelfvertrouwen en zelfbeeld: je zit daardoor beter in je vel en gaat met meer plezier naar school.

Individueel traject

We kunnen een maatwerktraject afspreken, waarbij ik individueel inga op jouw specifieke vragen en behoeftes. Ook kun je bij mij de ‘ik leer leren’-training volgen, die bestaat uit 5 (individuele) bijeenkomsten. Daarover lees je hieronder meer.

Training ‘ik leer leren’

‘Ik leer leren’ is ontwikkeld voor kinderen in groep 7 en 8, en voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Je leert tijdens de training HOE je kunt leren, WAT je moet weten om gemakkelijk te kunnen leren en WAAROM leren best leuk kan zijn.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten over leerbegeleiding via WIENK Coaching en Begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact  op voor meer informatie.

Laatst hoorde ik een puber zeggen: “Ik ben niet lui, ik ben gewoon heel erg gemotiveerd om niets te doen!” Dat vind ik nou een mooi voorbeeld van ‘omdenken’!
Wat leer je van de ``Ik leer leren``-training?
● plannen en organiseren van je huiswerk
● op een handige manier informatie onthouden en reproduceren
● hoe je je gemakkelijker kunt concentreren, wat werkt bij jou
● waarom en hoe je kunt leren
● wat je nodig hebt om leren leuk te vinden
● inzicht krijgen in waarom het tot dusver niet lukte om te leren
● manieren om faalangst te overwinnen
● luisteren naar anderen en ontdekken hoe je verschillend kunt omgaan met leren
● heel, heel veel tips, trucs, oefeningen en onderzoeken